Jedlo najlepšie chutí...

Autor: Jana Bielikova | 3.3.2011 o 7:42 | (upravené 3.3.2011 o 7:58) Karma článku: 6,27 | Prečítané:  1249x

Nedávno som mala zaujímavý rozhovor s kamarátom, ktorý mi s nadšením opisoval, že najlepší spôsob ako si vychutnať dobré jedlo je v lokálnej reštaurácii popri ceste, sediac na obrubníku alebo drevenej lavici, dýchajúc výfuky okoloidúcich áut a za pár drobných jesť ako kráľ čerstvo pripravenú masalu z mozočkov s chlebíkom práve vytiahnutým z pece.

 Jana Bielikova

Musím uznať, že takýto gurmánsky zážitok naozaj stojí za vyskúšanie, ale pre bežného európana buď  len raz v živote alebo po poriadnej dávke dezinfekcie (vo forme slivovice :) pred konzumáciou.

Dodnes nezabudnem na svoj prvý zážitok s miestnou stravou, keď ma nadšení pakistanci zobrali na večeru do lokálnej reštaurácie. Na moje „šťastie“ bola daná reštaurácia o niečo lepším variantom tej spomínanej v úvode. Ešte sme tam ani neboli a už som počúvala, ako každý cudzinec jednoducho musí vyskúšať Karachi Broast v Boat Basin (časť Karachi, kde nájdete veľa maličkých miestnych reštaurácií vedľa seba). 

Po príchode sme dostali luxusné sedenie rovno popri ceste na plastových stoličkách a behom sekundy pri nás bol aj čašník, ktorý očividne v šoku z toľkých cudzincov začal okamžite leštiť stôl a odháňať kopu mačiek ktoré sa nám začali prepletať pod nohami. Objednali sme si skoro všetci ako inak „Karachi Broast“ a k tomu nápoj Pakola.

Behom 2 minút sme mali na stole šaláty a raitu (ochutený jogurt). Nepoznajúc pôvod šalátu som radšej posrkávala krémovo chutiacu Pakolu žiarivo zelenej farby a čakala na môj broast. A behom 10 minút som mala pred sebou krásnu štvrtinu vysmážaného kuriatka s hranolkami a k tomu ktovie prečo žemlu. Všetci sme sa natlačili ako keby sme týždeň nejedli a zavŕšili to skvelým čerstvým ovocným džúsom. S dobrým pocitom plného bruška som sa vybrala domov a spokojne si ľahla spať.

Avšak kto by to bol čakal, že po takejto dobrej hostine prídu aj následky. A už sme sa na ďalší deň hnali do nemocnice s 40 stupňovou teplotou, prešli krvnými testami a nakoniec diagnóza znela, otrava jedlom. Môj druhý týždeň vtedy prebehol útrapne, doma, na gauči, pri pozeraní indických filmov. :) Ale musím uznať, že z vtedy prítomných asi 5 cudzincov som bola chorá iba ja.

Teraz na to spomínam s úsmevom. Naučila som sa kde sa môžem stravovať aby to neuškodilo môjmu európskemu žalúdku a predpokladám, že aj moja imunita sa prebudila a je na tom oveľa lepšie ako kedysi.

Aj preto si môžem bez následkov vychutnať výborné kuracie karahi, ktoré nikde nechutí lepšie ako servírované v lokálnej reštaurácii, popri ceste alebo na brehu mora, sediac na drevenej prični potiahnutej pohodlným kobercom, s vankúšikmi na opretie, bandaskou čerstvej vody a pohotovými čašníkmi, ktorí priebežne dopĺňajú čerstvý, chrumkavý voňajúci chlebík. Mňam

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Minúta po minúte: Fico bude opäť kandidovať na šéfa Smeru, s Kaliňákom útočili na médiá

Vo funkcii podpredsedov skončia Čaplovič a Paška. Kandiduje aj Kaliňák.

DOMOV

Odhalila kauzu predsedníctva. Odkiaľ prišla Zuzana Hlávková?

Gymnázium, ktoré navštevovala, jej plánuje vyjadriť verejnú podporu.

EKONOMIKA

RegioJet skracuje svoje vlaky do Košíc, na prevádzku má málo vozňov

Jazdiť bude len so siedmimi vozňami.


Už ste čítali?