Banánový chlieb

Autor: Jana Bielikova | 21.3.2011 o 12:00 | (upravené 22.3.2011 o 5:50) Karma článku: 8,99 | Prečítané:  2781x

Cez víkend som dostala chuť na niečo sladké a pri pohľade na skoro-hnedé banány mi okamžite napadol chutný recept na chlebík. Je to jeden z najjednoduchších receptov aké poznám v zmysle hrnčekových koláčov a ak máte radi banány, tak je výborný k čaju alebo káve. A hotový je za hodinu vrátane prípravy.

Suroviny

3-4 rozmačkané banány
1/3 hrnčeka rozpusteného masla (ja som použila ghee)
(1/3 hrnčeka jogurtu alebo kyslej smotany – môže byť aj nemusí)
1 ½ hrnčeka múky (hladká, ale môže byť aj celozrnná alebo mix)
1 ČL sódy bikarbóny
2 ČL kakaa
1 hrnček cukru (môže byť hnedý alebo mix)
1 vajce (rozšľahané)
1 ČL vanilky (alebo 2 ČL vanilkového cukru)
Štipka soli

Postup

K príprave tohto chlebíka nepotrebujeme mixér ani ručný šľahač. Najprv si predhrejeme rúru na cca 180°C. Potom pomocou varešky zmiešame maslo s banánmi a ak chceme chlieb vláčnejší, pridáme aj jogurt/smotanu.  Potom primiešame cukor (ja som použila aj hnedý kôli farbe a chuti), vajce, vanilku a kakao. Pridáme sódu bikarbónu a soľ. Nakoniec primiešame múku a dobre premiešame.

Ak máte radi hrozienka a oriešky, môžete ich tiež pridať do zmesi.

Zmes vylejeme do vymasteného pekáča. Môžeme použiť klasickú formu na chlieb alebo akúkoľvek inú podobného obsahu. Vložíme do rúry a pečieme približne 40 minút. Chieb je hotový, keď po vpichnutí je palička čistá. Po vybratí z rúry ho necháme vychladnúť, vyberieme z formy a môžeme podávať. Ak ho chcete podávať ako dezert, je výborný s vanilkovým krémom alebo šľahačkou.

Dobrú chuť

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Štátne mapy za milióny Únia nežiadala, vymyslelo si ich Slovensko

Projekt systému dopravných informácií bol schválený na Slovensku skôr, ako o ňom hovorila Únia.

KOMENTÁRE

Ako sa môže Andrej Danko stať premiérom

Danko je ako generátor náhodných slov nevyspytateľný.


Už ste čítali?